Hva er Asperger?

Asperger syndrom er en diagnose innen ausismespekteret. Problematikken hos mennesker med Asperger er sentrert sosial forståelse og dermed et problematisk sosialt samspill. Det blir hevdet at de mangler empati ( som mor til et Aspergerbarn ville jeg heller si at empatien utarter seg på en anderledes måte enn hos 'normale' barn). De er heller ikke komfortable med blikkontakt og er dårlige på å lese kroppspråk.
Barn med Asperger utvikler seg normalt kognitivt og språklig og de ser normale ut. For å få en Aspergerdiagnose må man være normalt intelligent eller mer.
Asperger henger nært sammen med ADHD(ADD), Tourettes syndrom, bipolar lidelse og tvangslidelse, og er genetisk/ arvelig betinget.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bokstavmamman

bokstavmamman

30, Tønsberg

Jeg er en trebarnsmor som akkurat har passert 30. Da jeg var 26 år og 2 måneder opplevde jeg det værste og det beste på eng gang, jeg fikk mitt første barn i armene. En liten jente på 2800 gram. Det forandret livet mitt på godt og vondt. Jeg forstod etter kort tid at det var noe spesiellt med dette barnet, selv uten erfaring. Hun har Asperger syndrom. Og det er dette jeg vil skrive om i denne bloggen. Føl deg fri til å stille spørsmål. Jeg har selv en ADHD diagnose, fått i voksen alder. Jeg bor med mann og våre tre barn i et hvitt hus et koselig sted i Norge

Kategorier

Arkiv

hits